FORGOT YOUR DETAILS?

Aktiviteter

vinneren_valdres_gamlestolen

 

I følge grunneieren sjøl, Kjell Bergum, så går årstidene på Gamlestølen slik:

«Vi har vinter, en liten måned med vår, to dager med sommer, så høst -før vinteren setter inn igjen»

Skal vi ta Kjell bokstavelig på dette, så får du det veldig travelt de to sommerdagene du har til rådighet.
Da må du nemlig gå en lang tur innover i fjellet. I stekende sol og deilig sommervarme er det en ganske annen opplevelse en med ski på beina. Husk solkrem og kopp til å forsyne deg grådig med friskt fjellvann fra bekkene.

Toppen på Jomfruslettfjell er et naturlig mål også sommerstid. 360 graders utsikt venter. Hundrevis av kilometer på denne klare sommerdagen. Galdhøpiggen i nord og Hallingskarvet i vest. Ta deg et bad i Langtjernet på vei ned igjen. Kaldt? Vi velger å kalle det friskt.

Når du er tilbake på Gamlestølen, kan du kjenne veldig godt på følelsen i beina dine. Hvis du hadde lagt turen til Spåtind isteden, hadde du nemlig bare vært halvveis nå.

Sommerdag nummer to sykler du kanskje en tur innover grusveiene mot Hugulia og tilbake. Det er ingen ting å si på utsikten langs løypa. Du kan jo avslutte dagen med å ro en tur og prøve å overliste ørreten i Gamlestølentjernet. Det er 100 fiskevann i Fjelleventyret, så det er helt sikkert et eget bare til deg. Gamlestølen har en egen besøksgård. Nærkontakt med dyra er alltid kjærkomment for barna. Hva med en tur med hest litt oppover i fjellet?

På Gamlestølen er det lov å spise is, hver dag, hele sommeren.
Kjell har nemmelig en egen Isfabrikk. Gardsisen lages med verdens friskeste melk, rett fra kuene på stølen. Kjell har tenkt på de voksne også. I den ene isen han lager, har vi hørt at han heller i en skikkelig klunk med Braastad Cognac.

Så var det høst da…
Du har mer tid til rådighet. Rikelig med muligheter til å tusle rundt i overgangen mellom skog og fjell for å plukke sopp, blåbær og tyttebær. Det sies å være rikelig med multe også, men akkurat det er vanskelig å få bekreftet av noen. Ryktet sier at Kjell vil ha de for seg selv – sikekrt til bruk i Gardsisen.

Høst er selvsagt også jakttid på Gamlestølen. Hvis du ikke er på rypejakt, så koser du deg kanskje inne i hytta mens fårikålen putrer i gryta.

Plutselig er vinteren der.
Den er som sagt lang, og veldig fin. Det hvite fjelleventyret trollbinder de fleste. Når Norges beste skiløyper ligger rett utenfor hyttedøra – er det vanskelig å la være. Gamlestølen byr på 300 kilometer med fantastiske løyper. Fra stølsområdet, gjennom skogen og opp på snaufjellet på 1400 meter. Teamet som jobber med løypene har virkelig lagt lista høyt. Løypenettet er av veldig stor verdi for området, hytteeiere og gjester.

Kom deg ut på ski.
Sansynligvis blir det en tur til Jomfruslettfjell igjen. Utsikten er om mulig enda mer majestetisk på vinteren. Lyset når solen er i ferd med å gå end på en klarværsdag, er noe helt spesielt.

Ikke bli skremt om du møter en firebent figur med gul gamlestølen vest relativt langt unna bebyggelsen. Daxen Gaius er den virkelige sjefen i Fjelleventyret. Han holder som regel til på Fjellstogo men har et relativt stort område han patruljerer.

Kjør slalom eller snowboard i Jomfruslettbakken.
Heisen starter rett nedenfor Fjellstogo, som byr på alt fra kaffe og vaffel til lokal middag med noe virkelig godt i glasset. Kanskje avslutter du vinterdagen med en tur i Saunaen eller lar deg småkoke litt i vårt utendørs boblebad?

 

 

TOP